آخرین ماموریت شاتل اندیـور به فضا
شاتل اندیور بالاخره پس از چند هفته تعلیق عصر دوشنبه گذشته (16 می 2011) در حضور بیش از 500 هزار تماشاچی از مرکز فضایی کندی در پایگاه کیپ کارناول فلوریدا به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی، آخرین ماموریت خود را آغاز کرد. در این ماموریت فضانوردان به همراه محموله دو میلیارد دلاری مربوط به شورای تحقیقات هسته ای اروپا (سرن) رهسپار مدار زمین شدند.
شاتل اندیور اکنون در راه ایستگاه فضایی بین المللی است و چهارشنبه به مقصد خواهد رسید. این شاتل قرار است دستگاهی را برای آزمایش فیزیک ذرات بنیادی به نام آلفا مگنتیک اسپکترومتر (AMS) به این ایستگاه فضایی انتقال دهد. ارزش این دستگاه 7 تنی دو میلیارد دلار است که با همکاری 600 فیزیکدان از 60 سازمان تحقیقاتی از 16 کشور دنیا ساخته شده است. به گفته متخصصان امر این دستگاه می تواند نقش مهمی در کشف رازهای جهان و تائید تئوری بیگ بنگ ایفا کند. علاوه بر این مقداری قطعات یدکی مهم هم با این شاتل به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاده شده است.
شاتل اندیور در میان تشویقها و خداحافظی های نیم میلیون تماشاچی که از فاصله کنترل شده، پرتاب را تماشا می کردند به همراه مارک کلی (فرمانده)، گرگوری جانسون (خلبان)، مایکل فینک، گرگ چامیتوف، اندرو فوستل و روبرتو ویتوری پرواز کرد. ماموریت اندیور 16 روز به طول می انجامد. شاتل اندیور قرار بود 29 آوریل گذشته پرتاب شود که به دلیل بروز مشکلی در سیستم برق این پرتاب تا 16 می به تعویق افتاد و سرانجام توانست بیست و پنجمین پرواز خود را انجام دهد.
اندیور در سال 1992 فعالیت خود را آغاز کرد و در طول این سالها با طی بیش از 190 میلیون کیلومتر 167 فضانورد را به ایستگاه فضایی بین المللی برد. این شاتل 11 بار به ایستگاه فضایی بین المللی و یکبار نیز به ایستگاه فضایی تاریخی "میر" سفر کرده بود. فضاپیمای اندیور به جای فضاپیمای چلنجر ساخته شد که در سال ۱۹۸۶ هنگام پرتاب منفجر شد و هفت سرنشین آن جان خود را از دست دادند.
بعد از بازگشت اندیور، تنها شاتل فعال در آمریکا، شاتل آتلانتیس خواهد بود. این شاتل هم آخرین پرواز خود را در ماه ژوییه انجام خواهد داد و استفاده از فضاپیماهای شاتل بعد از سی سال خاتمه خواهد یافت. از این پس آمریکا برای اعزام فضانوردان از موشک های روسی سایوز استفاده خواهد کرد و قرار است تعدادی فضاپیمای تجاری در اواسط دهه فعلی میلادی به کار گرفته شود. با وارد شدن این "تاکسی های فضایی"، ناسا فضانوردان خود را از طریق آنها به فضا می فرستد. این تغییری عمده در روشهای کاری ناسا است که دیگر نمیخواهد خود فضاپیمایی در اختیار داشته باشد. با این کار، ناسا می تواند سرمایه لازم برای ساخت سیستمی را فراهم کند که بتواند فضانوردان را به ماورای ایستگاه فضایی بین المللی به مقصدی مثل ماه، شهاب یا مریخ بفرستد.
لطفا تا باز شدن كامل عكسها شكیبا باشید
در صورتی که هر یک از عکس ها باز نشد بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه Show Picture را انتخاب كنید
نظرات شما عزیزان: